innenfra-bildecolage-web

Om innenfra

Dette er innenfra, monamoe produksjon og Mona Moe:

Filmene du finner her er hovedsakelig små dokumentarer, mini-portretter, diktvideoer og reportasjer. Du får møte mennesker som har noe å dele, og det kommer – innenfra. Møter der man lærer noe om andre og kan finne inspirasjon til sitt eget liv. Håpet er at folk også deler filmene, på Facebook og mail. I jobbsammenheng kan kanskje en film være et fint utgangspunkt for en diskusjon eller som innslag på møte.

Hvordan kan du bidra?
For at «innenfra» skal klare seg og stadig komme med nye filmer, trengs det naturligvis midler.
Du som privatperson, bedrift, lag eller forening er veldig velkommene og ønsket som sponsor eller annonsør. Hva det koster for en film spørs på hva som skal lages, og hvor. Men alle bidrag er gode bidrag –  det er mulighet for at flere kan sponse den samme filmen. Som bedrift kan du få din firma-logo på slutten av filmen. Du kan enten sponse et prosjekt som er planlagt, allerede i produksjonen eller komme med ønske selv til hva slags tema du vil skal belyses. Det er også mulighet for å lage en info-film for å fremheve en spesiell organisasjon eller forening.

Alle filmene skal ligge fritt med tanken at jo flere som deler og bruker den – jo bedre! Filmen legges ut via YouTube og blir søkbar der. Som sponsor/annonsør kan du naturligvis legge filmen på din bedrifts webside. monamoe produksjon står ansvarlig for at alle rettigheter i forbindelser med filmen er i orden. Hvis du ikke har lyst eller anledning til å bidra økonomisk, så kom gjerne med tips til gode historier!

Hvordan er prosessen frem til ferdig film?
Som alle kreative prosesser så starter det med en ide, eller et tips. Enten på et tema eller en person. Så tenkes det hvordan det kan gjøres beste mulig, for å få frem det som er ønskelig. Så tar jeg kontakt med vedkommende jeg ønsker å lage noe om. Sammen kommer vi frem til hvordan selve filmingen skal utføres. Et monamoe produksjon team er stort sett bare en person. Og det er ofte en stor fordel, både med tanke på lite styr på location, nærheten til intervju-objektet og innpass ulike steder. Intervju-objektet får alltid godkjenne filmen før den publiseres.

monamoe produksjon startet på heltid januar 2014. Før det jobbet jeg, Mona Moe, fem år som arbeidsleder/instruktør i Empo TV. TV-kanalen for og med mennesker med utviklingshemning. Gjennom Empo TV og monamoe produksjon har jeg hatt ansvar for planlegging, filming, regi og redigering av blant annet store konserter, teater-oppsettninger og festivaler. Av andre ting, kan det nevnes skyting under vann, inne i ulv og gaupe-gård, belte-motorsykler, turn-oppvisning, trylleshow og cabaret. Jeg har laget diktvideoer, enkle musikkvideoer, miniportretter, tv-reklame, bedrifts-presentasjon og animasjoner.

I tillegg til fantastisk erfaring fra tiden i Empo TV, jobbet jeg noen år i NRKs Barne- og ungdomsavdeling. Jeg har utgitt en diktbok og en roman, og drevet med standup. Jeg har jobbet med mye forskjellig opp gjennom, men jeg har alltid på en eller annen måte vendt tilbake til arbeid med mennesker med utviklingshemning. Jeg har vært innom skole, dagsenter, arbeidsplass og bolig. I tillegg har jeg vært støttekontakt/avlaster siden 1990.

 

Leave a Reply